©annekevanmeurs

 

 

 


 

 

 


Zangeres

Anneke van Meurs werd op 13 oktober 1982 geboren in 's-Hertogenbosch. Na het behalen van haar VWO-diploma werd ze reeds op 17-jarige leeftijd aangenomen op het Conservatorium in Tilburg, richting Muziektheater.

Na haar afstuderen volgde meteen haar eerste rol in De Zevensprong. Deze musical was in 70 theaters in Nederland te zien. Hierna volgden verschillende producties. Zo speelde ze onder andere de rollen van Kloontje en Prinses Satijn in de theatervoorstellingen van Het Land van Ooit.

Deze veelzijdige zangeres is ook thuis in de popmuziek. Zo heeft ze onder andere deel uitgemaakt van de popgroep Job5! Deze succesvolle band heeft een aantal singles uitgebracht, was in verschillende tv-programma’s te zien en heeft optredens verzorgd in Ahoy.

Na een intensieve periode in Italië en Spanje gewerkt te hebben als zangeres, was zij terug in Nederland in verschillende Dinnershows te zien als frontvrouw. Ook was ze drie zomers op rij solist in de spectaculaire Duinrell Zomershows.

 

 


 

De afgelopen jaren werkt ze als freelance zangeres voor verschillende coverbands en opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Zo is ze onder andere al jaren het vaste gezicht van dé Abba Tribute Band van de Benelux: Abba Fever, waarmee ze optreedt op de grotere poppodia. Met Abba Fever heeft ze ook deelgenomen aan het SBS6 tv-programma The Winner Takes It All.

Naast uitvoerend artiest heeft Anneke ook jarenlang als zangdocent gewerkt op verschillende opleidingen.

Dit seizoen zal Anneke onder andere te zien zijn als Leading Lady in de Dinnershow Holland Goes Vegas en als zangeres voor Diva Dichtbij. Diva Dichtbij zingt voor langdurig zieken die niet meer zelf naar het theater kunnen. Een fantastisch mooie nieuwe uitdaging!

Wil je Anneke horen én zien, ga dan snel naar haar YouTube kanaal!